Tips från coachen – bli din egen promotor

Är du som jag din egen chef på nätet och även din egen reklambyrå? I det här inlägget tänkte jag ge dig lite tips på hur du kan marknadsföra dig själv online.

Proffsig hemsida

Även om vi idag allt mer tenderar att använda oss av sociala medier för att nå ut med komersiella budskap eller dylikt är hemsidor fortfarande viktiga. Oavsett vilket område du verkar inom på nätet är det A och O att ha någon form av “huvudsida” dit potentiella kunder kan komma i kontakt med dig. Mitt råd är att satsa på en proffsig hemsida som på ett tydligt sätt informerar om dig och dina tjänster. Hur dina kunder når dit är en annan sak och det ska jag också gå in på, men du bör alltid ha någon typ av hemsida.

Synligheten spelar roll

Det finns ett klassiskt uttryck inom marknadsföring som heter “syns du inte, finns du inte”. Faktum är att det till mycket också stämmer överens med hur samhället idag ser ut. Du som vill marknadsföra dig själv online behöver i hög utsträckning synas på flera platser. Det bästa du kan göra är att skapa en röd tråd som går genom olika typer av sociala medier till din slutliga plattform som kan vara en hemsida eller webbshop.

Networking

Att bredda ditt kontaktnät är lika viktigt på nätet som i verkligheten när det kommer till att marknadsföra sig själv eller ett varumärke. Det finns många olika sätt att göra det på och det mest effektiva är att kombinera flera metoder. Du kan exempelvis använda affiliates för att få kunder slussade till din egen hemsida, men du kan också skapa kontakter vice versa. Genom att rekommendera andra platser kan du vinna viktiga kontakter till din egen verksamhet eller projekt. När det kommer till sociala medier är kommentarer alltid en bra start. Lämna positiva kommentarer med ditt Instagramkonto hos andra aktörer som på något sätt kan vara till nytta för dig.